CMS

Wat is CMS?  Content Management System.

Een content-beheersysteem of content management systeem is een softwaretoepassing, meestal een web-applicatie, die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudig, zonder veel technische kennis, documenten en gegevens op internet kunnen publiceren (contentmanagement). Als afkorting wordt ook wel CMS gebruikt, naar het Engelse content management system (inhoudbeheersysteem). Een functionaliteit van een CMS is dat gegevens zonder lay-out (als platte tekst) kunnen worden ingevoerd, terwijl de gegevens worden gepresenteerd aan bezoekers met een lay-out door toepassing van sjablonen. Een CMS is vooral van belang voor websites waarvan de inhoud regelmatig aanpassing behoeft, en de inhoud in een vaste lay-out wordt gepresenteerd aan bezoekers. De meeste grote bedrijven gebruiken voor hun website tegenwoordig een CMS. Een bekende variatie op het CMS is bijvoorbeeld de weblog.

Naast bovenstaande betekenis van content management (ook wel web content management) wordt de term ook gebruikt voor de bredere variant, Enterprise Content Management (ECM).

Een webmanager kan voor de invulling van een CMS-website zorgen.

(bron Wikipedia) meer informatie op wikipedia

Wij werken hoofdzakelijk met WordPress – een CMS met een klantvriendelijke ‘achterkant’, zodat u gemakkelijk wijzigingen en foto’s kunt toevoegen. Het is een veel uitgebreider systeem met erg veel opties en uitbreidingen, zoals bijvoorbeeld een blog, foto-gallery of webwinkel. Hiervoor heeft u wel een database nodig, maar tegenwoordig leveren heel veel hostingbedrijven dit standaard in het pakket. Ook hierin kunnen wij u adviseren.

CMS_Simple – de naam zegt het al: Simpel. Het is mooi systeem met verschillende opties. U heeft geen database nodig en het werkt ook simpel en snel. De achterkant (beheersysteem) ziet eruit als Word. Aangezien veel mensen met Word werken is het gemakkelijk te doen. U krijgt natuurlijk een help document, zodat u dat altijd kunt nalezen.